Kærlodden i Måløv - på randen af StorKøbenhavn!

Forside         Bebyggelsen         Måløv Området     Ballerup Kommune     Dokumenter        VoresSide    

Kærlodden, del af Ballerup Kommune

Ballerup - en kort beskrivelse

Ballerup Kommune ligger på vestegnen. Der er 20 km og en halv times bilkørsel til Rådhuspladsen, med toget tager det 35 min.

Ballerp/København kort Ballerp/København kort

Vi bor små 50.000 mennesker i Ballerup, hovedsagligt i de tre by-centre: Skovlunde, Ballerup og Måløv. Der er ca 11.000 ejerboliger og lige så mange lejerboliger i kommunen.


Mellem boligområderne er der udstrakte grønne områder, der sammen med de nyere planlagte boligområder (som Kærlodden tilhører), gør Ballerup til en meget grøn kommune.


Ballerp/Kaerlodden Ballerp/Måløv Naturpark Ballerp/Måløv Naturpark

Grønne områder i umiddelbar nærhed af Kærlodden.


Kommunen har siden 1933 været ledet af Sociademokratiet, budgettet for i år blev, ganske som de forrige budgetter, vedtaget af næsten alle kommunalbestyrelsens 25 medlemmer.

Skatten til kommunen er for tiden 25,5 pct.


Ballerup kommune har et omfattende infomateriale. klik her for at se den kommunale præsentation.

 


Kommunalbestyrelsen

Borgmesteren i Balleruo Kommune er Jesper Würtzen, sammen med de andre 16 socialdemokrater udgør denne gruppe det absolutte flertal.
Den næststørste gruppe udgøres af de 3 venstre-polittikere. Enhedslisten har to pladser, ganske som Dansk Folkeparti. SF & Konservativt folkeparti har en plads.

I Oktober vedtages budgettet og hele kommunalbestyrelsen stod bag fordelingen af kommunens penge for det næste år. Af større projekter kan nævnes renovering af Banegårdspladsen i Ballerup - og omfattende modernisering af skovlunde center syd. Måløv bymitte skal også udvikles, men det bliver først til næste år; planen kan ses her


Motorveje

Ballerup ligger hvor motorvej E20 og den nye Frederikssund motorvej kommer til at snitte Ballerup.
I tillæg til dette løber O4 lige gennem Ballerup, så det er nemt at komme væk herfra.

Det er måske mere nødvendigt at forsikre at her på Kærlodden er vi stort set ikke generet af trafikstøj. en enkelt gang har der været klage over støjen fra vores store træ, det er en bævreasp; efter moden overvejelse besluttede vi at ignorerer denne støjgene!


Arbejdspladser

Ballerup Kommune rummer 4.300 virksomheder, der er en del rigtig store, men de fleste har under 15 medarbejdere. Kommunen har gennem længere tid ført en meget aktiv erhvervspolitik

To vidt forskellige eksempler på dette kunne være Ballerups Sillicon Vally (det er Lautrup Parken), der nu rummer Danmarks største koncentration af videnstunge virksomheder indenfor Hi-tech, administration og forskning og Måløv Værkstedsby, der en større sammenhængende bebyggelse, som tilbyder fleksible lokaler til mindre og ofte nystartede firmaer.